artisan architects creëert zorgvuldig vormgegeven projecten van hoge kwaliteit. Door te refereren aan de historische achtergrond en de tradities passen de onderscheidende ontwerpen van artisan architects perfect in de context.

 

artisan architects is in 2012 opgericht door Ard Buijsen te Rotterdam. In het verleden heeft hij gewerkt op diverse toonaangevende Nederlandse bureaus. In de vier jaren voorafgaand aan artisan architects heeft hij ervaring opgedaan als zelfstandig architect als partner bij buijsenpennock architects.


artisan architects werkt vanuit een doelgericht en effectief proces om de maximaal haalbare kwaliteit binnen het beschikbare budget te bereiken. Vanaf de start van ieder project bestaat dit uit een gelijkwaardige rol van ontwerp, techniek en budget. Door een integrale werkwijze te hanteren waarin diverse adviseurs meteen bij de opgave worden betrokken waardoor de kosten-bepalende factoren beheerst worden, zijn haalbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid gegarandeerd.

 

artisan architects ontwerpt van binnen naar buiten. De organisatie van de plattegrond is het uitgangspunt van ieder nieuw ontwerp waardoor functionaliteit en ruimtelijkheid voorop staan. Heldere, deugdelijke plattegronden en detaillering staan garant voor eenduidig vormgegeven gebouwen die door artisan architects eenvoudig uit te leggen en beheersbaar zijn. Bij renovatie en hergebruik zijn de rollen omgedraaid. Dan wordt er gekeken naar de mogelijkheden die een bestaand gebouw biedt voor modernisering en aanpassing aan de nieuwe functie of doelgroep. In beide werkwijzen is de omgang met techniek belangrijk. artisan architects heeft een voorkeur voor tastbare materialen en hecht waarde aan vakmanschap.

 

In het werk van artisan architects staan eigentijdse thema’s als regionalisme en duurzaamheid centraal. Deze worden in de techniek en detaillering doorgezet waardoor gebouwen ontstaan met een alledaagse vanzelfsprekendheid.

 

 

Ard Buijsen

 

Na zijn studie bouwkunde aan de HTS in Utrecht werkt Ard Buijsen als bouwkundig medewerker en projectleider bij Mecanoo. In 1995 gaat hij verder bij EEA Erick van Egeraat associated architects. Daar werkt hij aan projecten als het Vaktechnische Lyceum te Utrecht en het woningbouwproject Stuivesantplein te Tilburg. In 1998 wordt hij projectarchitect bij DKV architecten. Hier ontwerpt hij de Urban Villa in Velserbroek die in 2003 de Betonprijs krijgt toegekend.


Vanaf 2000 werkt Ard Buijsen bij Maccreanor Lavington als projectarchitect aan Blok 4, het eerste gebouw van IJburg. Blok 4 wint in 2005 in Engeland een RIBA-award. Het project staat tevens op de longlist (laatste 12) voor de ‘Stirling-award’. Ard Buijsen wint ook de prijsvraag ‘Het nieuwe landhuis’ met het ontwerp Layered Living. In 2004 neemt hij een sabbatical jaar. Na dit jaar werkt hij bij Claus en Kaan architecten in Amsterdam. Daar is hij nauw betrokken bij de bouw van het ‘Huis voor Cultuur en Bestuur’ te Nijverdal. Na de oplevering van dit prestigieuze project in 2006 werkt hij bij Architecten aan de Maas in Rotterdam. In 2008 start hij als compagnon buijsenpennock architects. In 2012 start hij zijn eigen bureau artisan architects.

 

[CV Ard Buijsen]

artisan architects

Bergselaan 149

3037 BH Rotterdam

+31(0)6.21833215

Clicking on 'Let's go' or using this website, you accept our Cookie & privacy policy. Let's go!